Érkezik az Explay Surfer 7.04

2013. 05. 25.

Az Explay nem most először veti bele magát a tabletek rengetegébe, az orosz vállalat már sok tapasztalattal rendelkezik az ilyen termékek kapcsán. A korábbi modellekhez hasonlóan a Surfer legújabb kiadása is kedvező áron fog befutni kiegyensúlyozott specifikációkkal.

A Surfernek már a neve is némileg árulkodó, hiszen a teljes típusjelzés így fest: Surfer 7.04. A 7 colos táblagép az Android 4.1 operációs rendszerrel megtámogatva kerül majd a boltok polcaira. Az 1024 x 600 képpontos felbontású megjelenítőn a Jelly Bean akadásmentesen fog pörögni az AmLogic lapkakészletének köszönhetően. Az AML8276-MX a két, 1,5 GHz-es Cortex-A9 maggal és a Mali-400 MP2 grafikus egységgel vidáman boldogul, az egyetlen akadályt az 512 MB-niy rendszermemória jelentheti a gép számára. A tárhelyünk 8 GB-os kapacitással bír, a bővítéséről pedig microSD kártya segítségével gondoskodhatunk.

Az Explay két kamerával lett ellátva, előre, videóhívások bonyolításának céljából egy VGA került, míg a hátlapon egy 2 megapixeles modult üdvözölhetünk. Sajnos ez LED vakut sem kapott, és egyébként sem egy minőségi megoldással állunk szemben, így fotózásra csak korlátozottan alkalmas. A kapcsolati képességek listája is rövid, mindössze a WLAN díszeleg a sorban. A masina egy 3200 mAh-s kapacitású telepből nyeri az energiát, ami nem túl sok, 5-6 órányi használatra adhat lehetőséget.

A 325 grammos tablet mindössze 9,7 milliméter vastag, így a kategóriájához mérten kellemes méretekkel rendelkezik. Az Explay a Surfer 7.04 számára 127 dolláros ajánlott fogyasztói árat határozott meg. Arról nem esett szó, hogy mikor láthatjuk viszont a masinát a boltokban.