Érkezik az eddig legnagyobb Samsung tablet

2013. 06. 14.

A legfrissebb információink arra engednek következtetni, hogy a dél-koreai gyártóóriás egy 12,2 hüvelykes masinán munkálkodik a színfalak mögött. Az hatalmas tablet valószínűleg a nappali dísze lehet majd és a multimédiás képességeivel csábíthatja el a vásárlókat, hiszen ekkora méretben a hordozhatóság nem éppen a legjobb.

A Samsung újdonsága a felbontását tekintve nem jelent új mércét a kategóriában, maradnak a 2560 x 1600 képpontnál, amit a Nexus 10 esetében is alkalmaztak, csak még akkor 10,1 hüvelykes képátló mellett. Az új gépezet állítólag a Note széria tagja lehet majd, így vélhetően a csomag része lesz az S Pen is. A pletykák alapján a Samsung Display és a Sharp is szállít paneleket a Samsung Electronics számára. Összesen 2-2,5 millió egységet rendelt be előzetesen a vállalat, tehát nagy sikerre számítanak itt is, mint a korábbi tábláik esetében.

Az új panel új eljárást használ. A hírek szerint itt már nem hagyományos TFT panel lesz a főszerepben, de nem is a Samsung által olya kedvelt Super AMOLED, hanem a Sharp által magasztalt IGZO. Ez a megváltoztatott összetevőkkel rendelkező kijelző jóval alacsonyabb fogyasztással rendelkezik, mint a többi megoldás. A belbecs vélhetően egy Exynos 5 Octat fog rejteni, a rendszermemória pedig 2 vagy 3 GB lehet, ami 32 GB-nyi tárhely mellé kapcsolódik.

A vélhetően Galaxy Note 12.2 néven várható szerkezet valamikor az év harmadik, vagyis jelenlegi negyedévében kerülhet bevetésre. Június 20-án például egy nagyszabású rendezvény tartanak Londonban, így nem lenne váratlan, ha a két esemény egybe esne, és az óriás notesz lenne az egyik meglepetés.