Érkezik az Asus Eee DR900 9 colos e-könyvolvasó

Az USA-ban hamarosan kapható lesz az Asus 9 hüvelykes e-könyvolvasója
2010. 12. 08.

Az Asus nemrég jelentette be új e-könyv olvasóját, az Asus Eee Reader DR900-at, melyet a márciusi CeBIT 2010-en mutattak be. Az USA-ban nemsokára az üzletekben is megvásárolható, habár áráról és a pontos dátumról még nincs információ.

Asus DR900 9 hüvelykes e-könyvolvasóAz Asus e-könyv olvasójának kijelzője másfélszer nagyobb, mint a többi jelenleg kapható 6 colos versenytársé. A DR900 kijelzője SiPix electrophotoretic technológiára épül, ami a gyors és könnyű lapozást biztosítja, és csak a képernyő frissítésekor használja az akkumulátort.

A kapacitív érintőképernyő miatt nincs szükség fizikai billentyűzetre. Az Asus e-könyvolvasó szabadban is jól használható, kevesebb, mint 10 mm vastagságú, míg súlya körülbelül 440 gramm. 2GB belső memóriája 5000 könyv tárolására elegendő, de akinek ennél többre van szüksége, extra SD tároló is rendelkezésre áll.

Az akkumulátor két hét non-stop olvasásra vagy 20 regény egymás utánai olvasására elegendő. WiFi és választható 3G teszi az e-könyv olvasót még vonzóbbá.