Boltokban a dupla képernyős tablet pc

Már kapható a két képernyős Entourage Pocket Edge táblagép
2010. 11. 04.

A régebbi pletykák igaznak bizonyultak a kétképernyős táblagéppel kapcsolatban, az USA-ban polcokra került az Entourage dupla képernyős tablete. Az Entourage Pocket Edge 4-600$ közötti áron került forgalomba.

entourage-pocket-edge_400

A táblagépek egyik legnépszerűbb alkalmazása az e-könyvolvasó. A hagyományos kijelzőkkel ellentétben az e-könyvolvasók egy úgynevezett E-ink (másnéven E-tinta) technológiát használnak, ami kíméli a szemet, és olyan hatást kelt, mintha egy papír alapú könyvet olvasnánk. Az E-ink technológia másik nagy előnye az extrém alacsony fogyasztás, aminek köszönhetően gyakori használat mellett is csak havonta kell tölteni gépünket. Az E-tinta technológia egyelőre csak szürke-árnyalatosban létezik.

A tabletek kijelzőjétől jogosan várható el, hogy alkalmas legyen grafikus megjelenítésekhez, böngészéshez, levelezéshez, képek nézegetéséhez. Az Entourage Pocket Edge ezt a két eltérő irányt kívánja egyesíteni a dupla képernyős táblagépében.

A Pocket Edge e-könyvolvasó képernyője 6 colos, 800 x 600 pixel felbontású és Wacom Pen-nel használható. Tablet részének LCD képernyője 7 colos, 800 x 480 pixel felbontású érintőképernyő, melyet egy optikai touchpaddal is kezelhetünk. A készülék táblagép része egy régebbi, 1.6-os verziójú Google Android operációs rendszert futtat.

Az Entourage tablet pc-je 4 GB belső memóriával rendelkezik, amit micro-SD kártyával bővíthetünk. 2 megapixeles beépített kamerával, micro USB csatlakozóval, g-s Wi-Fi-vel, beépített mikrofonnal, és hangszórókkal is rendelkezik.  Lithium-ionos akkumulátorával a gyári adatok szerint akár 6 órán keresztül is használhatjuk folyamatosan.

 

További képek:

entourage-edge-1_120 entourage-edge-2_120 entourage-edge-3_120 entourage-edge-4_120
entourage-edge-5_120 entourage-edge-6_120 entourage-edge-7_120 entourage_glacier_white_120
entourage_ice_blue_120 entourage_midnight_blue_120 entourage_piano_black_120 entourage_red_120