Bíznak az Nvidia Tegra 2 táblagépben

Az Nvidia ügyvezetője biztos az új Tegra 2 tablet sikerében
2010. 11. 16.

Az Nvidia szerint a Tegra 2-es lesz a táblagépek jövője. Jen-Hsun Huang, az Nvidia ügyvezetője biztos a tablet sikerében. A Samsung Galaxy Tabot és az Ipad-et is kemény kritikával illette, szerinte ezek a készülékek mindössze nagyképernyős telefonok.

Nvidia Tegra 2 processzor

Bejelentették továbbá, hogy a Tegra 2 megjelenése késni fog, amíg a partnercégek (pl. Google) tökéletesítik a készüléket. Valószínűleg az Android 2.3 megjelenésével is összefügg a késés. Az Nvidia szerint biztosan a Tegra 2-es lesz a táblagépek jövője, melyet adatokkal is alátámasztottak: a Tegra 2 kétmagos processzorral, és ultra alacsony fogyasztású Nvidia GeForce grafikus processzorral is rendelkezni fog. Számításaik szerint a hardver és az OpenGL 2x gyorsabb böngészést, és 5x gyorsabb játékfuttatást eredményezhet a többi tablettel szemben, miközben üzemideje is magasabb lesz a konkurens táblagépeknél.

Az ügyvezető szerint a vezetéknélküli eszközöknek köszönhetően a tablet billentyűzettel és egyéb perifériákkal összekötve könnyen átveheti a notebook-ok, vagy akár a hagyományos PC-k helyét is.