Befutott a Nexus 7 II

2013. 07. 28.

Az Android 4.3-mal karöltve a Google leleplezte a legújabb Nexus modellt is, ami ezúttal csak egy mini tablet lett. Nincs új telefon, és egyelőre új Nexus 10-nek is híján maradtunk. Minden papírforma szerint történt, ugyanis az új Nexus 7 érkezésére már hónapok óta lehetett számítani.

Az új Nexus 7 minden téren nagy előrelépést jelent az első generációhoz képest. A mérések alapján ez a készülék szinte mindenben éppen kétszer nagyobb sebességre képes. Ez a Qualcomm lapkájának köszönheti, az APQ8064-1AA a négy Krait 300 maggal 1,5 GHz-es órajelen elképesztően gyors, és az Adreno 320 grafikus egységnek köszönhetően még a komolyabb számításokat igénylő játékokban is brillírozik. A rendszernek 2 GB-nyi memóriával kell beérnie, nekünk meg 16 vagy 32 GB beosztásáról kell gondoskodnunk. A kapcsolati részlegen Bluetooth 4.0 és 802.11 b/g/n WLAN fogad minket, illetve már készül a mobil hálózati egységes variáns is, amely 4G LTE hálózatokon működik.

Az eszköz kijelzője 7 hüvelykes, a felbontása pedig 1920 x 1200-as, így minden egyes részletet észre fogunk venni, és a legapróbb hajszálak is tűélesen fognak előttünk kirajzolódni. A 323 PPI-s pixelsűrűségű megoldás IPS technológiából kifolyólag minden egyéb tulajdonságát tekintve is tökéletes. A kameráink száma is duplájára nőtt, így már a hátlapon is felfedezhetünk egy egységet, ami ráadásul nem is rossz felbontással dolgozik, viszont a LED villanó hiánya miatt, lehetnek vele problémánk, hiszen amint nem lesz elég fény, zajosak lesznek az eredmények. Előre egy 1,2 megapixeles tekint, a főkamera pedig 5 megás fotókat tud lőni, ha maximálisan kihasználnánk. A gép 1,8 milliméterrel vékonyabb lett, a kereteken pedig 2,8 millimétert spóroltak, ezek pedig a súlyon is látható hatásúak, hiszen kb. 50 grammal csökkent a Nexus 7 súlya a tavalyi modellhez mérten. Ráadásul mindezt úgy, hogy nem kell az üzemidő csökkenésétől tartanunk, 9 - 10 órán át netezgethetünk róla vagy nézhetünk HD filmeket.

Az új Nexus 7 már kapható, az ára sajnos magasabb lett, mint az eddigi modellé. Az alap, 16 GB-os Nexus tablet 229 dollárért próbál gazdát találni, 32 tárhellyel már 269-et kérnek érte, ha pedig a 4G LTE modemre is igényt tartunk, 349 dollárt kell a kasszánál hagynunk. Hozzánk nem tudni mikor ér el, de még biztosan várat magára.