Acer Tablet 300 dollárért

Az Acer november 23-án mutatja be első táblagépeit
2010. 11. 05.

Az Acer november 23-án jelenik meg a táblagépek egyre népesebb piacán. A New York-i eseményen egyszerre több tabletet is bemutatnak majd a 300 és 700 dollár közötti árkategóriában.

 

acer-tablet-pc-300-dollar

Gianfranco Lanci, az Acer CEO-ja múlt heti tájékoztatóján elmondta: cége 40-50 milliós táblagépeladást prognoztizál a 2011-es évre, ebből a rájuk eső piaci részesedés várhatóan 15-20% közötti lesz. Röviden ezek voltak a tények, a technikai szempontból szűkszavú sajtótájékoztató után maradt a találgatás. Az valószínűsíthető, hogy lesz a kínálatban Androidon futó 7 colos írótábla (slate) is, bár a szoftver típusát firtató kérdésre kitérő választ adott Lanci. A további méretek és operációs rendszerek titokban maradnak a New York-i bemutatóig.

Bejelentette viszont egy, a saját termékeikre épülő app store (alkalmazások webboltja) beindítását is, ami NGS (New Generation Store) néven kerül piacra. Innen asztali gépekhez, laptopokhoz, okostelefonokhoz és nem utolsó sorban táblagépekhez lehet majd alkalmazásokat és operációs rendszereket letölteni.