A Lenovo bemutatta üzleti androidos tabletét, a ThinkPad-et

Tegnap még csak sejthettük, hogy hamarosan bemutatkozik a Lenovo üzleti táblagépe
2011. 07. 21.
Tegnap tette közzé a Lenovo az IdeaPad P1 Windows 7-es, valamint az androidos ThinkPad és IdeaPad K1-es táblagépek képeit, ma pedig hivatalosan is bemutatta üzleti felhasználására szánt gépét. 
lenovo-thinkpad_400
 
Fekete négyszögletes megjelenésével a ThinkPad laptopokra emlékeztet. A 1280 x 800 pixel felbontású, IPS technológiájú 10 colos kijelző alatt Tegra 2-es, 1 GHz-es processzor fut, 1 GB RAM-mal, 16, 32 vagy 64 GB-os tárolókapacitással. Elülső kamerája 2 megapixeles, a hátsó pedig 5, mellyel 720p videófelvételeket rögzíthetünk. Kijelzőjét Gorilla Glass védőréteg fedi, mely alatt az N-trig digitalizáló támogatja a külön megvásárolható toll használatát. A ThinkPad teljes méretű USB  és microUSB porttal, HDMI kimenettel, microSD kártyaolvasóval és opcionális SIM slottal jelenik meg.
  lenovo-thinkpad_1_400
 
A Lenovo üzleti tabletén 4, az Android 3.1 Honeycombot támogató hardver gomb is található, melyekről már tegnapi cikkünkben is említést tettünk. A Lenovo szerint, ha a WiFi be van kapcsolva, akkor az akkumulátor 9 óra üzemidőt bír, ami átlagosnak mondható a honeycombos tableteknél. WiFi, Bluethooth, GPS vezetéknélküli kapcsolatokkal és később opcionális 3G-s modemmel kerül majd forgalomba. A 14 mm vastag táblagép 715 grammot nyom, a 3G-s modem pedig még 15 grammot ad majd hozzá súlyához. A tábla pc alján található csatlakozóval és egy USB porttal lehet majd a dokkolóhoz kapcsolni. 99 dollárért egy olyan tokot is vásárolhatunk, mely teljes méretű billentyűzettel és optikai egérpaddal is rendelkezik.
  lenovo-thinkpad_2_400
 
Mint minden gyártó, a Lenovo is testreszabott néhány alkalmazást, melyek közül egy-kettő említésre is érdemes. A Documents to Go-val Word, Powerpoint, Excel fájlokat tudunk szerkeszteni és PDF fájlokat megtekinteni. Az eredetileg 30 dollár értékű alkalmazást most ingyen adják a ThinkPad-hez. A MyScript Notes Mobile alkalmazással jegyzetelhetünk, kézírásunkat pedig gépelt szöveggé alakítja át. Az USB Data Transfer Utility-vel pedig pendrive és a tabletünk között tudunk fájlokat másolni. A Lenovo Launch Zone egy testreszabott widget, a Lenovo Social Touch pedig egy widget, mely a PopMail, a Google Maps, Google Calendar és hasonlók gyors elérését biztosítja, a Favorite Apps pedig a leggyakrabban használt alkalmazásokat gyűjti össze.
Ezeken kívül a Lenovo App Shop-ban a Lenovo által tesztelt, kompatibilisnek és biztonságosnak ítélt androidos alkalmazásokat találhatjuk meg és tölthetjük le. Valószínűleg a Lenovo saját üzleti alkalmazásai is itt lesznek elérhetők.
 

A ThinkPad tablet augusztus másodikától lesz előrendelhető, és már augusztusban szállítják is. A 16 GB-os, csak WiFi-s modell 499 dollárért kapható majd. Az aktív digitális toll 30 dollárba kerül majd. A 3G-s modellre, ahogy más táblagépeknél is, várni kell, de egyelőre nem tudni mennyit.