A legjobb Asus Eee Pad Transformer kiegészítők

Billentyűzet, tokok, képernyővédő fólia és kapacitív toll a választékban
2011. 07. 08.
Az ASUS Eee Pad Transformer 2011 egyik legjobb táblagépe, amit az eladási számok és a tesztek is alátámasztanak. Sikerének egyik kulcsa a 399 dolláros kezdő ár, a másik pedig a kiegészítőként kapható dokkoló, mely beépített akkumulátorával 16 órára növeli a tábla pc üzemidejét. A június eleji Honeycomb 3.1 frissítésnek köszönhetően a Transformer tudását maximálisan kihasználhatjuk, habár kiegészítők nélkül egyik táblagép sem tökéletes.
 

Eee Pad Transformer TF101 Keyboard/Docking Station

transformer_kiegszito_1_400
A kiegészítők közül elsőként a billentyűzetes dokkolót érdemes kiemelni, hiszen megjelenése óta már több konkurens gyártó is készül, vagy már piacra is dobott hasonló megoldást. A hivatalos ASUS kiegészítő egy teljes QWERTY billentyűzet, mely méretét tekintve 92%-a egy átlagos laptop billentyűzetnek. A belsejében lévő 24.4W/h lítium polimer akkumulátor 6.5 órával hosszabbítja meg a tablet üzemidejét. A 2 db USB 2.0 porton keresztül csatlakoztathatunk hozzá bármilyen külső eszközt, az SD kártya olvasóval pedig tárolókapacitását is növelhetjük. A multi-touch trackpadnek és a dedikált androidos gomboknak köszönhetően valóban a leghasznosabb társa a Transformer TF101 tabletnek. A billentyűzet egy 40-pines dokkoló porton keresztül stabilan csatlakozik a táblagéphez, így akár utazás közben is biztonsággal használhatjuk. Előnye más dokkolókhoz képest, hogy a tablet kijelzőjét olyan szögbe állítjuk be, mely a legkényelmesebb számunkra, akárcsak egy laptopnál.
 

ASUS Sleeve Case

transformer_kiegszito_2_400
Az ASUS hivatalos tokja az Eee Pad Transformerhez. Ebbe a tokba ugyan belefér a 10 colos tablet, de nem tudunk hozzáférni az SD kártyaolvasóhoz, és a billentyűzet sem fér bele. A Transformer tok gumírozott anyagból készült, így könnyű a fogása, viszont nagyon hamar koszolódik. Mielőtt ezt a tokot vásárolnánk meg, érdemes megtekinteni személyesen is.
 

rooCASE Multi-Angle Leather Folio Case Cover

transformer_kiegszito_3_400
Ha egy jobb minőségű tokot szeretnénk, melyet támasztékként is használhatunk, akkor a rooCase több szögben is használható, bőrből készült tokja jó választás lehet. Ez az egyik legjobb Eee Pad Transformer tok, melynek külseje valódi bőrből készült, belseje pedig mikroszálas, hogy megvédje a tabletet a sérülésektől. A rooCase a dokkoló csatlakozóját kivéve minden portot szabadon hagy, így ezen keresztül is könnyedén használhatjuk azokat. A mágneses fül biztonságosan zárja a tokot, és ez tartja meg a 45 vagy 90 fokos szögeket is. A rooCASE színskálán még fejleszthet a gyártó, jelenleg csak fekete és piros színekben kapható.
 

Skinomi TechSkin Screen Protector Shield

transformer_kiegszito_4_400_01
A legtöbb képernyővédő olcsó, rossz minőségű filmből készül, de szerencsére ez nem mondható el a Techskinről. 16 dollárunkért egy láthatatlan, UV filteres filmet kapunk, mely nem sárgul be, így hosszú idő után is láthatatlan marad. A Skonomi szerint ugyanazt a film-technológiát használják, amit a katonai repülőgépeken, és ha bármi gond lenne vele, kicserélik.
Ha ennél is több védelemre vágyunk, akkor a tokot is védő Skinomi Carbon Fiber Film Shild-et érdemes megnéznünk, mely csomagnak része a TechSkin képernyővédő is.
 

CaseCrown Faux Suede Zip Sleeve Case

transformer_kiegszito_5
A CaseCrown Faux Suede Sleeve egy könnyen cipzározható tok, így könnyen és gyorsan hozzáférhetünk táblagépünkhöz, sőt zsebében még kiegészítőket, tartozékokat is tárolhatunk. Többféle szín közül választhatunk, és ha nem akarunk sok pénzt költeni Eee Pad Transformerünk védelmére, akkor ez egy jó választás.
 

CaseCrown Synthetic Leather Opening Case

transformer_kiegszito_6_400
Ha inkább a klasszikus stílust kedveljük, akkor a CaseCrown szintetikus bőrből készült nyitható tokját érdemes megnézünk. Ez a tok négy belső bőrpánttal rögzíti a táblagépet annak négy sarkánál. A tokot egy megerősített fémcsat zárja, így véletlenül sem nyílhat ki, és a kijelző sem karcolódik meg. Belsejében névjegykártyákat, hitelkártyákat és más dokumentumokat is tárolhatunk.
 

rooCASE 2n1 Capacitive Stylus / Ballpoint Pen

transformer_kiegszito_7
Habár a honeycombos táblagépeket érintésre optimalizálták, vannak olyan alkalmazások, melyeknél jól jön egy olyan kapacitív toll, mint a rooCase kettő az egyben toll (digitális és hagyományos toll). Az Eee Pad Transformer kijelzője kapacitív, így a a rooCase kiegészítő is az, de a másik végén egy hagyományos toll is található, ha papíralapú jegyzeteket szeretnénk készíteni. A levehető kupak védi a golyóstollat, hogy véletlenül se keverjük össze a kettőt és ne karcoljuk meg vele a kijelzőt.
 

CaseCrown Checkpoint Friendly Quadfold Sleeve

transformer_kiegszito_8_400
A CaseCrown ezen tokját a repülőterek biztonsági ellenőrző pontjai ihlették, legalábbis neve erre utal. A vászon külsejű és karcolódásmentes belső borítású tok különlegessége, hogy négy felé hajlik ki, azaz a kijelzőt négy réteg védi! A nevéből arra következtethetünk, hogy rendkívül könnyű kivenni belőle a táblagépet a repülőterek biztonsági ellenőrzéseinél, de arról nem vagyunk meggyőződve, hogy bármivel is könnyebb hozzáférnünk, mint más tokoknál. De az alap ötlet nagyon jó.