A Dell legújabb táblagépe a Streak 7

A Dell is nagy részesedést szeretne az üzleti felhasználású tablet PC-k piacán
2011. 01. 02.

A Dell Streak 7, másnéven „Looking Glass” is megtekinthető majd a jövő héten kezdődő CES 2011-en. Amit idáig tudni lehet róla, hogy az oldalán lesz SIM és SD kártya bemenet, valamint a fix hátsó panel arra utal, hogy a felhasználó által nem lesz cserélhető az akkumulátor.

 

dell_looking_glass_rajz_400

WiFi b/g/n és Bluetooth 2.1 + EDR kapcsolatokkal rendelkezik majd, és egyes pletykák szerint az Android-alapú táblagépbe az NVIDIA második generációs Tegra 2 chipsetje kerül. Az még nem ismert, hogy az eredeti 5 colos Streakhez hasonlóan a Streak 7 is támogatni fogja-e a hanghívásokat vagy modemje csak adatforgalomra korlátozódik majd.

 

dell-streak-7_tblagp_400

Az üzleti felhasználású tablet PC-k piaca fokozatosan nő, és ipari források szerint a Dell és a Research in Motion (RIM) a legaktívabb szereplők ebben a szegmensben. Korábban a táblagépeket inkább orvosi vagy mérnöki területeken használták, de ahogy az Apple iPad megjelenése óta a fogyasztói piac egyre nagyobb érdeklődést mutat irántuk, a vállalatok is inkább tablet PC-kre cserélnék hagyományos számítógépeiket. A Dell és a RIM mellett az ASUSTeK Computer is be szeretne törni a vállalati táblagépek piacára az Eee Note termékcsaláddal.