99 dolláros tableten dolgozik a HP

2013. 07. 29.

Érdekes pletykák láttak napvilágot az elmúlt napok folyamán. A forrás ezúttal is egy alkatrész beszállító dolgozója, ahogy azt már ilyenkor megszokhattuk, tehát azért biztosra nem kell venni az alább olvasható információkat, de valószínűleg megvan a valóságalapjuk.

A HP újabb olcsó tabletjére már elvileg olyan nagyon sokat sem kell várnunk, és maga a konstrukció sem lesz annyira veszélyes, ha minden jól megy. Persze a 99 dolláros ár első ránézésre eléggé kétségbeejtő, de manapság a komoly árversenyben, ha nem az azonnali profitszerzés a cél, akkor ennyi pénzből már bizony nem rossz gépet lehet kalap alá hozni. Esetünkben állítólag a végeredmény egy 7 hüvelykes, közepes felbontású tábla lesz, amit egy Intel processzor fog hajtani. Az x86-os megoldás 1,2-1,6 GHz-es órajelen dolgozhat, ha minden jól megy. Ez már egy korrekt, jól használható gépet jelent papíron, amellyel könnyen felkelthető az érdeklődők figyelme, így a HP hamarjában szerezhet masszív piaci részesedést.

Persze egyszerű dolga nem lesz a HP-nak, ugyanis ezt a lehetőséget mostanra többen is felismerték, így az amerikai vállalatnak olyan vetélytársakkal kell szembenéznie, mint az Acer, vagy az Asus, akik sokkal rutinosabb tabletfaragók hírében állnak, ráadásul az Iconia B1 és a Memo Pad 7 már meg is jelent a boltok polcain, így hatványozottan nehéz lehet a pletykánk alanyának dolga.