7 colos szuper AMOLED kijelző

Elkészült a Samsung első 7 colos szuper AMOLED kijelzője
2010. 11. 09.

A Samsung bejelentette, hogy elkészült az első 7 colos szuper AMOLED kijelzője, amit kifejezetten tabletek számára fejlesztettek. Az első ilyen egységek várhatóan a jövő év második felében megjelenő új Samsung Galaxy Tab modellekben kapnak helyet - feltéve, ha addigra az androidos operációs rendszer is képes lesz kezelni az 1200x600 (WXVGA) felbontást.

 

samsung-amoled-7-col-tablet_400

Az szuper AMOLED (aktív mátrixú organikus LED) technológia kisebb kijelzőméret alakjában már bizonyított, pl. a Samsung Galaxy S okostelefonban (480x800). Előnye a hagyományos kijelzőkhöz képest, hogy kiválóan jeleníti meg a mély fekete árnyalatokat és élénk színeket, a képernyő széles szögből (160 fok!), valamint napfényben is jól látható. És hogy mitől szuper? A Samsung-szótár szerint ez a jelző az érintőképernyős AMOLED-et illeti, amit a kijelző felületére helyezett extra érintésérzékeny réteg valósít meg.

Táblagépek oldaláról megközelítve az kijelző-kérdést elmondhatjuk, hogy jelentős sikertényező lehet az iPad elleni harcban a szuper AMOLED kijelzők elterjedése, de ne villámháborúra készüljünk...