5 millió iPad 2 várja új tulajdonosát

Kiszivárgott információk a második generációs iPad-ről
2011. 02. 02.

Újabb, meg nem erősített hírek röppentek fel az iPad 2-ről, melyek a Concord Securities elemzőjének, Ming-Chi Kuo-nak jegyzeteire hivatkoznak. Ezek szerint a második generációs Apple táblagép kétmagos, 1.2 GHz-es ARM Cortex A9 processzorral rendelkezik, és már 5 millió darab gyártását le is kötötték az első negyedévre az alábbi beszállítókkal:

 

ipad2_400_01

 

Az iPad 2 kétmagos PowerVR SGX543 MP2 GPU-t, azaz grafikus processzort kap, ami ugyan elmarad pl. a Sony NGP vadonatúj PSP konzolában található négymagos MP4 GPU teljesítményétől, de még így is több, mint kétszerese elődjének. Az 512MB RAM duplája az iPad 1-nek, ráadásul a memória órajelének gyorsításával még jelentősebbnek fog tűnni a különbség. (800 MHz-ról 1,066 MHz-ra nőtt a két generáció között.)

 

Az iPhone 4-ben bevezetett retina display


A hírek szerint az iPad 2 új LCD kijelzője harmadával vékonyabb elődjénél, és visszaverődésmentes felülete lényegi változást hoz majd a szabadban való használatakor. Kimarad azonban az iPad 2-ből az iPhone 4 esetén már bevezetett ún. retina kijelző, részben a gyártókapacitás hiánya, részben magas költsége miatt. Kamerái valószínűleg az iPod touch-on találhatóakhoz hasonlítanak, azaz 1MP-es hátsó és egy VGA-s első.