200 dolláros tableteket szülhet a Windows 8 – Intel páros

2013. 04. 25.

Az Intel elnök-vezérigazgatója Paul Otellini, elárulta, hogyan lehetséges, hogy egy megfizethető árú Windows 8-as tabletet alkossunk. A feltétele igazán egyszerű, a megoldás belsejébe az Intel Bay Trail processzort rejtjük.

Mint bizonyára már hallottunk róla, az Intel már a következő generációs Atom processzorokon dolgozik, melyek már a négymagos sorba fognak beállni. Ez a lapkakészlet dupla annyi számítási teljesítményt nyújt, mint a jelenlegi generációs chip, és emellett nagyon takarékos is. Lehetővé teszi az egész napos használatot egyetlen töltéssel, ami lenyűgöző. Ezzel a termékkel az Intel közelebb hozza az asztali és a hordozható megoldások nyújtotta élményeket egymáshoz.

És ha a sebesség élménye nem kápráztat el minket eléggé, akkor jön az árazás. Paul Otellini rámutatott, hogy jelenleg az ilyen tabletek ára eléri a 430 dollárt, ám ezzel a Windows 8-as eszközök akár 200 dollárból is létrehozhatóak (itt nyilván valamilyen Nexus-szerű masinára gondol, és nem busás haszon mellett).

Otellini szavaival élve: A Bay Trail készen áll arra, hogy felvegyék a versenyt az Androidos táblagépekkel. Az elnök-vezérigazgató elmondta, hogy vannak akár 1000 dollárt meghaladó áron kínált tabletek a Microsoft rendszerével, de ezek sem érnek nyomába annak a komplex élménynek, amit az androidos ellenfelek sokkal megfizethetőbb áron garantálnak.